President

måndag 23 maj 2022Fränsta Rotaryklubb hälsar medlemmar och gäster välkomna till våra möten, som hålls på  Restaurang Viking Ljungaverk varannan måndag klockan 17:30.
Höstens stora begivenhet är förstås Konstrunda i Ljungandalen, som i år hålls för 12:e gången den 5-6 november. Det är ett samarbetsprojekt med Ånge Rotaryklubb. År 2020 hade vi 42 konstnärer på 17 platser och intresset har visat sig bli större och större från tillresande besökare. 
/B
Rotarys klubbar i Fränsta och Ånge bäst på välgörenhet – Konstrundan bidragande förklaring     0 delningar    

Rotaryklubbarna i Fränsta och Ånge kom båda på pallplats när distriktet räknade samman välgörenhetsarbetet för säsongen 2016/2017. 
– Vi är naturligtvis stolta och glada, säger Bo Bergman vars Fränstaklubb knep topplaceringen.

ANNONS    

 

Bo Bergman kan glädjas åt en förstaplats i distriktet när man jämför insamlade USA-dollar per capita. Bild: Micke Engström  

 

Det är arbetet med att samla in pengar till 100-årsjubilerande Rotary Foundation som sammanställts utifrån hur mycket klubbarna dragit in per capita. En sammanställning där Fränsta intar förstaplatsen, tätt följd av klubben i Ånge på plats nummer tre.

Det känns lite speciellt att lyckas så bra

–Det här är en jämförelse som görs varje år, och vi har varit framgångsrikast i distriktet tidigare också, men det känns lite speciellt att lyckas så bra just det verksamhetsår som Rotary Foundation fyller 100 år, säger Bo Bergman, Rotary Fränsta.

För Plus-kunder: Rotaryklubbarna redo för ännu en konstrunda i Ljungandalen

Han berättar att distriktet som Fränsta och Ånge tillhör sträcker sig från Avesta i söder till Strömsund i norr, men det var bara i Fränsta som man sprängde målsnöret med 100 insamlade USA-dollar (USD) per capita.

 

Konstrundan är enligt Bo Bergman en starkt bidragande orsak till att både Fränsta och Ånge ligger i topp när välgörenhetsarbetet 2016/2017 har sumerats. Bild: Mats Olsson  

 

 

– Intäkterna kommer i huvudsak från Konstrundan. Det är det som är den största enskilda förklaringen till att både vi och Ånge ligger högt då vi delar på intäkterna därifrån, säger Bo Bergman.

För Plus-kunder: Långhuset i Viskan var nytt stopp på årets konstrunda: "Det har verkligen varit full fart"

I Fränsta stannade resultatet på 105,56 dollar medan Ånge nådde upp till 57,16 dollar. Andraplatsen knep Frösö Rotaryklubb med 67,85 insamlade dollar.

 

Bo Bergman berättade gärna om Rotarys välgörenhetsarbete under årets konstrunda i Ljungandalen. Bild: Mats Olsson  

 

– Det roligaste är dock att Rotary International klarade målet att samla in 300 miljoner dollar till fonden, säger Bo Bergman, och berättar att slutsumman hamnade på 304 miljoner dollar.

 

  Micke Engström 0690-102 08